Ομελέτες ταρτελίτσες με παριζάκι
Βαθμολόγηση χρηστών:
Χρόνος:
25 λεπτά
Οδηγίες Μαγειρέματος
Εκτύπωση

Χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα.  Αλείφετε με βούτυρο 6 μικρές φόρμες (για ταρτελέτες) και ρίχνετε μέσα τα χτυπημένα αυγά μοιράζοντας τα ισομερώς.  Ψήνετε σε μπαίν-μαρί μέσα σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου, μέχρις ότου πήξει το μίγμα.  Στο μεταξύ κόβετε τις 6 φέτες ψωμιού (μόνο την ψίχα) στο μέγεθος του ανοίγματος της φορμίτσας και τις σωτάρετε σε σιγανή φωτιά με βούτυρο.  Βάζετε τις 6 ροδέλες παριζάκι επάνω στα κρουτόν.  Ξεφορμάρετε τις ομελέτες και τις τοποθετείτε στις φέτες.  Σερβίρετε γαρνιρισμένο με τούφες μαϊντανό και με ψιλοκομμένο παριζάκι.  Οι ομελέτες ταρτελίτσες είναι ένα πρωτότυπο πρώτο πιάτο ή μια ιδανική λύση για μπουφέ.

Υλικά
  • 250γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι του νερού γάλα
  • ψωμί της προηγούμενης (6 φέτες λεπτές)
  • 10 λεπτές φέτες παριζάκι 
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο


Σχετικά Προϊόντα