Κρέπες με ζαμπόν και σάλτσα τυριού
Βαθμολόγηση χρηστών:
Χρόνος:
50 λεπτά
Οδηγίες Μαγειρέματος
Εκτύπωση

Ετοιμάζετε τις κρέπες: βάζετε το αλεύρι σε μπωλ μαζί με το αυγό και ανακατεύετε. Μετά ρίχνετε λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύετε και αφήνετε να μείνει μισή ώρα. Ζεσταίνετε 3 κουταλιές σούπας σπορέλαιο και αλείφετε με πινέλο ένα αντικολλητικό τηγάνι, με ειδικό μέγεθος για κρέπες. Ρίχνετε ¼ του χυλού, γυρίζοντας το τηγάνι ώστε το μίγμα να απλωθεί παντού. Μόλις σταθεροποιηθεί ο χυλός, γυρίζετε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη για ένα λεπτό. Επαναλαμβάνετε έως ότου τελειώσει ο χυλός (4 κρέπες). Τις κρατάτε ζεστές.

 

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το κορν φλαουρ με την πάπρικα και τη μουστάρδα ανακατεύοντας συνεχώς. Μετά ρίχνετε το γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας έως ότου σχεδόν πήξει. Τέλος, προσθέτετε το τυρί και το ζαμπόν. (Αν το μίγμα είναι πολύ πηχτό, αραιώνετε με λίγο γάλα). Μοιράζετε το μίγμα στις κρέπες, τις τυλίγετε σε ρολά ή τις διπλώνετε στα δύο και σερβίρετε.


Υλικά
  • 150 γρ. ζαμπόν κομμένο κομματάκια (μπουκιές)
  • λίγο βούτυρο αλατισμένο για σοτάρισμα

 

Κρέπες

 

  • 50 γρ. αλεύρι
  • 120 γρ. γάλα
  • 1 αυγό
  • σπορέλαιο

 

Σάλτσα

 

  • 3 κουταλάκια βούτυρο
  • ½ κουταλάκι πάπρικα
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί ρεγκάτο ή κεφαλοτύρι
  • 2 κουταλάκια κορν φλαουρ
  • ½ μουστάρδα έτοιμη
  • αλατοπίπερο


Σχετικά Προϊόντα