Ζαμπονοτυρόπιτα
Βαθμολόγηση χρηστών:
Χρόνος:
1 ώρα & 30 λεπτά
Οδηγίες Μαγειρέματος
Εκτύπωση

Βάζετε το βούτυρο με λίγο λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας, μέχρι να ξανθύνει. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε λίγο λίγο το γάλα. Το ξαναβάζετε στη φωτιά μέχρι να πήξει λίγο και μετά το αποσύρετε. Προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε με μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μίγμα αφράτο. Προσθέτετε όσο πιπέρι θέλετε αλλά όχι αλάτι, λόγω των τυριών. Τέλος προσθέτετε το ζαμπόν και ανακατεύετε ελαφρά. Στρώνετε ένα πυρέξ με 3-4 φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. Ρίχνετε το μίγμα και σκεπάζετε με άλλα τόσα φύλλα που επίσης λαδώνετε ενδιάμεσα για να μην κολλήσουν. Λαδώνετε και την επιφάνεια, πασπαλίζετε με μαυροκούκι και κατόπιν τη χαράζετε. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο ¾ της ώρας ή έως ότου ροδίσει.

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • λίγο σπορέλαιο 
  • λίγο βούτυρο
  • 400 γρ. διάφορα τριμμένα τυριά (φέτα, κεφαλοτύρι, κασέρι)
  • 3 φουσκωτές κουταλιές σούπας αλεύρι
  • ½ λίτρο γάλα φρέσκο – χλιαρό
  • 4 αυγά ολόκληρα χτυπημένα καλά σε μίξερ
  • μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι) 
  • 300 γρ. ζαμπόν φέτες, κομμένες σε κομματάκια


Σχετικά Προϊόντα