Καλτσόνε σφολιάτας με παριζάκι, ντομάτα και τυριά

  • ΧΡΟΝΟΣ:
  • ΜΕΡΙΔΕΣ:

Υλικά

  • 6-7 φέτες παριζάκι
  • Μοτσαρέλλα τριμμένη VEPO
  • 200γρ σφολιάτα
  • 5 κ.σ. σάλτσα ντομάτας για πίτσα
  • Ρίγανη
  • θυμάρι
  • Σουσάμι λευκό – μαύρο
  • Αυγό

Οδηγίες

  • Ξεπαγώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα με διάμετρο 20εκ (2 κομμάτια).
  • Τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας στην βάση του σκεύους και απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας.
  • Από πάνω τοποθετούμε τις φέτες από το παριζάκι έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλλα, την ρίγανη και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας προσεχτικά πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσει πάνω στο σκεύος.
  • Σπάμε το αυγό σ’ ένα μπολ και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  • Τρυπάμε το καλτσόνε ελαφρά με ένα πιρούνι, σε όλη την επιφάνεια, αλείφουμε με το αυγό, γαρνίρουμε με το σουσάμι και το θυμάρι.
  • Ψήνουμε σε προθερμαινόμενο φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Υλικά

  • 6-7 φέτες παριζάκι
  • Μοτσαρέλλα τριμμένη VEPO
  • 200γρ σφολιάτα
  • 5 κ.σ. σάλτσα ντομάτας για πίτσα
  • Ρίγανη
  • θυμάρι
  • Σουσάμι λευκό – μαύρο
  • Αυγό