Καλτσόνε σφολιάτας με παριζάκι, ντομάτα και τυριά
Υλικά
- 6-7 φέτες παριζάκι
- Μοτσαρέλλα τριμμένη VEPO
- 200γρ σφολιάτα
- 5 κ.σ. σάλτσα ντομάτας για πίτσα
- Ρίγανη
- θυμάρι
- Σουσάμι λευκό – μαύρο
- Αυγό
Οδηγίες
- Ξεπαγώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα με διάμετρο 20εκ (2 κομμάτια).
- Τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας στην βάση του σκεύους και απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας.
- Από πάνω τοποθετούμε τις φέτες από το παριζάκι έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλλα, την ρίγανη και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας προσεχτικά πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσει πάνω στο σκεύος.
- Σπάμε το αυγό σ’ ένα μπολ και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
- Τρυπάμε το καλτσόνε ελαφρά με ένα πιρούνι, σε όλη την επιφάνεια, αλείφουμε με το αυγό, γαρνίρουμε με το σουσάμι και το θυμάρι.
- Ψήνουμε σε προθερμαινόμενο φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Υλικά
- 6-7 φέτες παριζάκι
- Μοτσαρέλλα τριμμένη VEPO
- 200γρ σφολιάτα
- 5 κ.σ. σάλτσα ντομάτας για πίτσα
- Ρίγανη
- θυμάρι
- Σουσάμι λευκό – μαύρο
- Αυγό