ΙΣΤΟΡΙΑ&width=307&height=289

Ιστορία

 

  • 1976  η εταιρεία αλλαντικών ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ιδρύεται από τους αδελφούς Γρηγορίου στο χωριό Ποταμίτισσα, όπου προηγουμένως η οικογένεια ασχολείτο για 30 χρόνια με τη βιοτεχνία των αλλαντικών.

 

  • 1978 λειτουργεί το εργοστάσιο της εταιρείας στον Ύψωνα.

 

  • 1990 το εργοστάσιο ανακαινίζεται, ώστε να συνάδει με τις τότε ισχύουσες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

 

  • 1992 εφαρμόζεται για πρώτη φορά σύστημα HACCP για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων.

 

  • 1997 υπογράφεται συμφωνία κοινοπραξίας με την μεγαλύτερη αλλαντοβιομηχανία της Ελλάδας, την Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕ. Τα προϊόντα ΝΙΚΑΣ ξεκινούν να παράγονται στις εγκαταστάσεις μας και να διανέμονται στην κυπριακή αγορά.

 

  • 2002 η Γρηγορίου πρώτη από όλες τις κυπριακές εταιρείες προχώρησε στην πιστοποίηση τριών συστημάτων διαχείρισης από τους διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς ΚΕΠ, ΕΛΟΤ και IQNET. Πρόκειται για τα συστήματα ΕΛΟΤ1416 (HACCP), ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001 και ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 14001.

 

  • 2005 τον Μάιο το εργοστάσιο καταστρέφεται σχεδόν ολοκληρωτικά από μεγάλη φωτιά που προκλήθηκε από ατύχημα. Εννέα μήνες μετά ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου. Το διάστημα μέχρι την επαναλειτουργία του εργοστασίου στον Ύψωνα, τα αλλαντικά Γρηγορίου παράγονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις «Snack» στη Λευκωσία και «ΝΙΚΑΣ» στην Αθήνα, διατηρώντας έτσι τη θέση τους στην κυπριακή αγορά.

 

  • 2006 η νέα υπερσύγχρονη βιομηχανική μονάδα, που καλύπτει συνολικά 8000τ.μ., ξεκινά τη λειτουργία της τον Νοέμβριο.

 

  • 2007 γίνεται μετάβαση από το πρότυπο ΕΛΟΤ1416 (HACCP) για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων στο διεθνές πρότυπο ISO 22000. Τον  επόμενο χρόνο λαμβάνουμε πιστοποίηση για ένα ακόμα πρότυπο, το OHSAS 18001 για επαγγελματική υγεία & ασφάλεια.

 

  • 2008 εξαγοράζεται το ποσοστό της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ από την οικογένεια Γρηγορίου.

 

  • 2009 τα Αλλαντικά Γρηγορίου βραβεύονται στα IN BUSINESS Awards στην κατηγορία Βιομηχανία/ Μεταποίηση.

 

  • 2011 η Γρηγορίου πρωτοπορεί φέρνοντας για πρώτη φορά στην Κύπρο την επαναστατική μέθοδο HPP (High Pressure Processing), η οποία εγγυάται την ασφάλεια και τη φρεσκάδα των συσκευασμένων προϊόντων, με τρόπο απόλυτα φυσικό.

 

  • 2013 στον αέρα της κυπριακής τηλεόρασης κάνει πρεμιέρα η 5λεπτη κωμική σειρά «Αλλαντοπωλείο Γρηγορίου» με τον αγαπημένο ηθοποιό Παύλο Χαϊκάλη στο ρόλο του αλλαντοπώλη.

 

  • 2015 λανσάρεται μια νέα οικογένεια αλλαντικών με προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για τα παιδιά, με αγαπημένους ήρωες της Disney. Τα Γρηγορίου kids είναι προϊόντα ιδιαίτερα προσεγμένα, με υψηλή διατροφική αξία και λίγα λιπαρά.
 
  • 2017 οι συσκευασίες της παιδικής σειράς αλλαντικών Γρηγορίου kids, κερδίζουν το Bronze Pentaward, στα παγκόσμια βραβεία packaging design. Ο σχεδιασμός έγινε από το διαφημιστικό γραφείο Partners Y&R.
 
  • 2019 συμβαδίζοντας με τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, η εταιρεία προχωρεί στη δημιουργία δύο νέων εξειδικευμένων σειρών: τα «Νηστίσιμα», που αποτελείται από προϊόντα χωρίς κρέας, και τα “All Natural”, αλλαντικά που φτιάχνονται με προσθήκη μόνο φυσικών συστατικών. Την ίδια χρονιά, οι συσκευασίες Γρηγορίου Kids παίρνουν το Silver Carob Award στην κατηγορία Design - Συσκευασίες.
 
  • 2020 τα αλλαντικά Γρηγορίου βραβεύονται από τον Γαστρονόμο στην κατηγορία «Προϊόν Ευρείας Κατανάλωσης», στα Βραβεία Ποιότητας 2020.
 
  • 2024 τα All Natural βραβεύονται στα 11α «IN Business Grocery Retail Awards».