Πίτσα με παριζάκι Kids

  • ΧΡΟΝΟΣ: 40mins
  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 150 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 ml νερό
  • 6 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. μαγιά στιγμής

 

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • ½ κ.σ. ζάχαρη
  • 500 γρ. πουρέ ντομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Για το γαρνίρισμα:

  • 120 γρ. τυρί μοτσαρέλλα τριμμένο
  • 30 γρ. παρμεζάνα
  • 7-8 φέτες παριζάκι ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ KIDS κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • Γαρνίρισμα με φύλλα ρόκας
  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες

Για τη ζύμη:

  • Μέσα στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
  • Μέσα σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε σε λειτουργία το μίξερ στην αργή ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το νερό με τη μαγιά.
  • Επιταχύνουμε το μίξερ και ζυμώνουμε για περίπου 7-8 λεπτά.
  • Τελειώνουμε τη ζύμη με ελαιόλαδο.
  • Μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 μέχρι 72 ώρες.

 

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο.
  • Έπειτα προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και τη ζάχαρη.
  • Ακολούθως βάζουμε και τον πουρέ ντομάτας και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει.
  • Τελειώνουμε με τη ρίγανη.
  • Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

 

Για το γαρνίρισμα:

  • Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε κυκλικό σχήμα.
  • Αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας και γαρνίρουμε με τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και το παριζάκι  ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ KIDS. 
  • Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στους 240-250 βαθμούς για περίπου 8-10 λεπτά.
  • Γαρνίρουμε με τα φύλλα ρόκας και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 150 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 ml νερό
  • 6 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. μαγιά στιγμής

 

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • ½ κ.σ. ζάχαρη
  • 500 γρ. πουρέ ντομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Για το γαρνίρισμα:

  • 120 γρ. τυρί μοτσαρέλλα τριμμένο
  • 30 γρ. παρμεζάνα
  • 7-8 φέτες παριζάκι ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ KIDS κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • Γαρνίρισμα με φύλλα ρόκας
  • Ελαιόλαδο