Πίτσα με παριζάκι Kids
-
ΧΡΟΝΟΣ: 40mins
-
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 150 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 200 ml νερό
- 6 γρ. αλάτι
- 15 γρ. ελαιόλαδο
- 1 γρ. μαγιά στιγμής
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
- ½ κ.σ. ζάχαρη
- 500 γρ. πουρέ ντομάτας
- Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- 120 γρ. τυρί μοτσαρέλλα τριμμένο
- 30 γρ. παρμεζάνα
- 7-8 φέτες παριζάκι ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ KIDS κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
- Γαρνίρισμα με φύλλα ρόκας
- Ελαιόλαδο
Οδηγίες
Για τη ζύμη:
- Μέσα στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
- Μέσα σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε σε λειτουργία το μίξερ στην αργή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε σταδιακά το νερό με τη μαγιά.
- Επιταχύνουμε το μίξερ και ζυμώνουμε για περίπου 7-8 λεπτά.
- Τελειώνουμε τη ζύμη με ελαιόλαδο.
- Μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 μέχρι 72 ώρες.
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο.
- Έπειτα προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και τη ζάχαρη.
- Ακολούθως βάζουμε και τον πουρέ ντομάτας και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει.
- Τελειώνουμε με τη ρίγανη.
- Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Για το γαρνίρισμα:
- Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε κυκλικό σχήμα.
- Αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας και γαρνίρουμε με τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και το παριζάκι ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ KIDS.
- Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο στους 240-250 βαθμούς για περίπου 8-10 λεπτά.
- Γαρνίρουμε με τα φύλλα ρόκας και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 150 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 200 ml νερό
- 6 γρ. αλάτι
- 15 γρ. ελαιόλαδο
- 1 γρ. μαγιά στιγμής
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
- ½ κ.σ. ζάχαρη
- 500 γρ. πουρέ ντομάτας
- Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- 120 γρ. τυρί μοτσαρέλλα τριμμένο
- 30 γρ. παρμεζάνα
- 7-8 φέτες παριζάκι ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ KIDS κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
- Γαρνίρισμα με φύλλα ρόκας
- Ελαιόλαδο