Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, καπνιστό σαλάμι & φέτα
-
ΧΡΟΝΟΣ: 30mins
-
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Υλικά
Για τα ζυμαρικά:
- 3 λίτρα νερό
- 500 γρ. ζυμαρικά spaghetti
- Αλάτι
Για τη σάλτσα:
- 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 τσίλι κόκκινο ψιλοκομμένο
- 100 γρ. λευκό κρασί
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα σε χυμό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 150 γρ. καπνιστό σαλάμι
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
- Ελαιόλαδο
Για το γαρνίρισμα:
- φέτα για το γαρνίρισμα
- ξηρό μπούκοβο
Οδηγίες
Για τη σάλτσα:
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε.
- Σοτάρουμε το κόκκινο κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Ακολούθως βάζουμε τον χυμό ντομάτας και ζεσταίνουμε μέχρι να δέσει σε μέτρια θερμοκρασία.
- Προς το τέλος προσθέτουμε το καπνιστό σαλάμι, το φρέσκο κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
- Για τα ζυμαρικά:
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, αλατίζουμε και ζεσταίνουμε.
- Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε μέχρι να γίνουν al dente.
- Σουρώνουμε και μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με φέτα και μπούκοβο.
Υλικά
Για τα ζυμαρικά:
- 3 λίτρα νερό
- 500 γρ. ζυμαρικά spaghetti
- Αλάτι
Για τη σάλτσα:
- 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 τσίλι κόκκινο ψιλοκομμένο
- 100 γρ. λευκό κρασί
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα σε χυμό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 150 γρ. καπνιστό σαλάμι
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
- Ελαιόλαδο
Για το γαρνίρισμα:
- φέτα για το γαρνίρισμα
- ξηρό μπούκοβο