Gammon με μπύρα ginger & πορτοκάλι
Υλικά
- Για το Gammon
- Gammon
- 500ml Μπύρα ginger
- Πορτοκάλι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 4 σκ. σκόρδο
- 10 κόκκους μαύρο πιπέρι
- 3 ξυλάκια κανέλας
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνης
- 50γρ μέλι
- 50 γρ καστανή ζάχαρη
- 100 ml χυμό πορτοκάλια
- Αστεροειδή γλυκάνισο
-
- Για τα λαχανικά
- 2 καρότα μεσαία
- 2 παστινάκια μεσαία
- 1 μεσαία γλυκοπατάτα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Θυμάρι
- 100 ml νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Οδηγίες
Για το Gammon
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή θερμοκρασία και ρίχνουμε το gammon, αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε κύβους, και σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, το σκόρδο και σβήνουμε με την μπύρα ginger και τον χυμό πορτοκάλι.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε μέσα όλα τα αρωματικά, κανέλα, δεντρολίβανο, δάφνη, κόκκους πιπεριού, αστεροειδή γλυκάνισο ).
- Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε την ζάχαρη και το μέλι για να καραμελώσει το gammon.
Για τα λαχανικά
- Κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλους κύβους.
- Σε μια κατσαρόλα με μεγάλη επιφάνεια σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε το βούτυρο και μι κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε για περίπου 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, το νερό, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και κλείνουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Υλικά
- Για το Gammon
- Gammon
- 500ml Μπύρα ginger
- Πορτοκάλι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 4 σκ. σκόρδο
- 10 κόκκους μαύρο πιπέρι
- 3 ξυλάκια κανέλας
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνης
- 50γρ μέλι
- 50 γρ καστανή ζάχαρη
- 100 ml χυμό πορτοκάλια
- Αστεροειδή γλυκάνισο
-
- Για τα λαχανικά
- 2 καρότα μεσαία
- 2 παστινάκια μεσαία
- 1 μεσαία γλυκοπατάτα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Θυμάρι
- 100 ml νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι