Gammon με μπύρα ginger & πορτοκάλι

  • ΧΡΟΝΟΣ:
  • ΜΕΡΙΔΕΣ:

Υλικά

  • Για το Gammon
  • Gammon 
  • 500ml Μπύρα ginger
  • Πορτοκάλι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 10 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 3 ξυλάκια κανέλας
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 50γρ  μέλι
  • 50 γρ καστανή ζάχαρη
  • 100 ml χυμό πορτοκάλια
  • Αστεροειδή γλυκάνισο
  •  
  • Για τα λαχανικά
  • 2 καρότα μεσαία
  • 2 παστινάκια μεσαία
  • 1 μεσαία γλυκοπατάτα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Θυμάρι
  • 100 ml νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
     

Οδηγίες

Για το Gammon

 

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή θερμοκρασία και ρίχνουμε το gammon, αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε κύβους, και σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, το σκόρδο και σβήνουμε με την μπύρα ginger και τον χυμό πορτοκάλι.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε μέσα όλα τα αρωματικά, κανέλα, δεντρολίβανο, δάφνη, κόκκους πιπεριού, αστεροειδή γλυκάνισο ).
  • Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε την ζάχαρη και το μέλι για να καραμελώσει το gammon.

 

Για τα λαχανικά

 

  • Κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλους κύβους.
  • Σε μια κατσαρόλα με μεγάλη επιφάνεια σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε το βούτυρο και  μι κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε για περίπου 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, το νερό, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και κλείνουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Υλικά

  • Για το Gammon
  • Gammon 
  • 500ml Μπύρα ginger
  • Πορτοκάλι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 10 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 3 ξυλάκια κανέλας
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 50γρ  μέλι
  • 50 γρ καστανή ζάχαρη
  • 100 ml χυμό πορτοκάλια
  • Αστεροειδή γλυκάνισο
  •  
  • Για τα λαχανικά
  • 2 καρότα μεσαία
  • 2 παστινάκια μεσαία
  • 1 μεσαία γλυκοπατάτα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Θυμάρι
  • 100 ml νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι