Γκάμον με γλάσο κουμανταρίας και σάλτσα μήλου

  • ΧΡΟΝΟΣ: 1h
  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 6

Υλικά

Για τη σάλτσα μήλου:

  • 500 γρ. κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 50 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 15 γρ. ξύδι λευκό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • Αλάτι

 

Για το γκάμον:

  • 1 χοιρινό γκάμον
  • 6-7 τμχ. γαρύφαλλο  
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 2 τμχ. δεντρολίβανο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. κουμανταρία
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. βαλσάμικο ξύδι
  • 60 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • 50 ml νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι  

Οδηγίες

Για τη σάλτσα μήλου:

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το μήλο.
  • Αλατίζουμε ελαφρώς και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύδι και ανακατεύουμε.
  • Διατηρούμε μεσαία θερμοκρασία και προσθέτουμε τη δάφνη, την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να λιώσει το μήλο.

Για το γκάμον:

  • Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε πολύ καλά.
  • Κόβουμε το γκάμον σε φέτες και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές.
  • Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο.
  • Μετά τα δύο είδη ζάχαρης και το βαλσάμικο ξύδι.
  • Ακολούθως το μέλι και την κουμανταρία.
  • Προσθέτουμε το γαρύφαλλο και τη δάφνη και βράζουμε μέχρι να δέσει το γλάσο σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

 

Υλικά

Για τη σάλτσα μήλου:

  • 500 γρ. κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 50 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 15 γρ. ξύδι λευκό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • Αλάτι

 

Για το γκάμον:

  • 1 χοιρινό γκάμον
  • 6-7 τμχ. γαρύφαλλο  
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 2 τμχ. δεντρολίβανο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. κουμανταρία
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. βαλσάμικο ξύδι
  • 60 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • 50 ml νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι