Φασολάδα γιαχνί με χωριάτικο λουκάνικο
Υλικά
Για τα φασόλια:
- 500 γρ. φασόλια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
- 50 γρ. πελτέ ντομάτας
- 20 γρ. ζάχαρη
- 1 μεσαίο καρότο κομμένο σε κύβους
- 1 μεσαία πατάτα
- 3 τμχ. σέλινο κομμένο σε κύβους
- 1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1 κεφαλή σκόρδο κομμένη στη μέση
- 2-3 τμχ. λουκάνικο χωριάτικο
- 250 γρ. χυμό ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη
- Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 λίτρο νερό
Για το γαρνίρισμα:
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Φέτα (προαιρετικά)
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ροδέλα μαύρης ελιάς
Οδηγίες
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε.
- Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε.
- Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το λουκάνικο και προσθέτουμε τα λαχανικά μας.
- Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Ακολούθως βάζουμε τα μουλιασμένα φασόλια, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, την αποφλοιωμένη ντομάτα και το νερό.
- Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα φασόλια.
- Προς το τέλος βάζουμε το ψημένο λουκάνικο.
- Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
- Γαρνίρουμε με τη φέτα, τον μαϊντανό και την ελιά.
Υλικά
Για τα φασόλια:
- 500 γρ. φασόλια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
- 50 γρ. πελτέ ντομάτας
- 20 γρ. ζάχαρη
- 1 μεσαίο καρότο κομμένο σε κύβους
- 1 μεσαία πατάτα
- 3 τμχ. σέλινο κομμένο σε κύβους
- 1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1 κεφαλή σκόρδο κομμένη στη μέση
- 2-3 τμχ. λουκάνικο χωριάτικο
- 250 γρ. χυμό ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη
- Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 λίτρο νερό
Για το γαρνίρισμα:
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Φέτα (προαιρετικά)
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ροδέλα μαύρης ελιάς