Σούπα με πατάτες και λουκάνικα Φρανκφούρτης

  • ΧΡΟΝΟΣ: 60'
  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 6

Υλικά

  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • βούτυρο, λάδι
  • ½ κιλό ντομάτες φαγητού
  • 6-8 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
  • ½ λίτρο ζωμό κρέατος 
  • 1 κιλό πατάτες 
  • αλατοπίπερο 
  • 1 δαφνόφυλλο
  • μαϊντανό

Οδηγίες

Τσιγαρίζετε ελαφρά 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε βούτυρο και λίγο λάδι σε κατσαρόλα. Ξεφλουδίζετε μισό κιλό ώριμες ντομάτες, τις χοντροκόβετε και τις προσθέτετε στο κρεμμύδι. Πλένετε 1 κιλό πατάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε όγδοα. Τις ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με μισό λίτρο ζωμό κρέατος και 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε 1 φύλλο δάφνης, σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσει για μισή ώρα. Ζεσταίνετε τα λουκάνικα σε νερό, τα κόβετε σε κομμάτια 1 εκ. και τα προσθέτετε στη σούπα να πάρουν μια βράση. Πασπαλίστε με λίγο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε.

 

Για πιο έντονη γεύση προσθέστε στη συνταγή μια σκελίδα σκόρδο.

Υλικά

  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • βούτυρο, λάδι
  • ½ κιλό ντομάτες φαγητού
  • 6-8 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
  • ½ λίτρο ζωμό κρέατος 
  • 1 κιλό πατάτες 
  • αλατοπίπερο 
  • 1 δαφνόφυλλο
  • μαϊντανό