Εφαρμογή Μεθόδου Υψηλής Πίεσης στα Αλλαντικά

Η μέθοδος Υψηλής Πίεσης (ΗΡΡ) λόγω των πολλών και σημαντικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει, βρίσκει εφαρμογή και στα αλλαντικά. Επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων εξασφαλίζοντας ψηλή ποιότητα ενώ ταυτόχρονα μειώνεται και η ανάγκη για συντηρητικά.

Τα παθογόνα βακτήρια καταστρέφονται και οι μικροοργανισμοί που προκαλούν αλλοίωση στο κρέας μειώνονται σημαντικά.Τα αλλαντικά διατηρούν τις οργανοληπτικές τους ιδιότητες (χρώμα, υφή, θρεπτική αξία) μετά την επεξεργασία με Υψηλή Πίεση, καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής τους.

Η τεχνολογία ΗΡΡ μπορεί επίσης  να αυξήσει στο διπλάσιο ή και περισσότερο το χρόνο ζωής των προϊόντων.

Η μέθοδος Υψηλής Πίεσης εφαρμόζεται μετά την παστερίωση ή την ωρίμανση του προϊόντος. Δεν είναι απλώς μια επιφανειακή κατεργασία, αλλά δρα αποτελεσματικά σε όλο το προϊόν, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή το σχήμα του.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα αλλαντικά σε φέτες, όπου ο κίνδυνος επιμόλυνσης κατά τη διάρκεια της συσκευασίας  με επιβλαβείς παθογόνους μικροοργανισμούς, ιδιαίτερα με Listeria monocytogenes, είναι μεγαλύτερος.

Τα Naturally Fresh φέρνουν μια νέα εποχή στα αλλαντικά! Χρησιμοποιούν την νέα τεχνολογία HPP (High Pressure Processing), που είναι μια μη θερμική διαδικασία που χρησιμοποιεί νερό κάτω από ιδιαίτερα υψηλή υδροστατική πίεση, με αποτέλεσμα την παραγωγή συσκευασμένων τροφίμων που είναι πιο ασφαλή, πιο φρέσκα, πιο φυσικά, πιο νόστιμα και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

✓ 100% Φυσική μέθοδος
Με τη μέθοδο ΗΡΡ δε γίνεται θερμική επεξεργασία, δε χρησιμοποιείται οποιαδήποτε ακτινοβολία ούτε προστίθενται χημικά. Είναι μια καθαρά φυσική μέθοδος.

✓ Μεγαλύτερη ασφάλεια
Η υψηλή πίεση των 87.000psi (6000 bar) που ασκείται ομοιόμορφα στα προϊόντα, εξουδετερώνει όλα τα παθογόνα βακτήρια, όπως Listeria, E.Coli και Salmonella χωρίς να επηρεάζει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ή τη θρεπτική τους αξία.

✓ Περισσότερη φρεσκάδα
Το σύστημα υψηλής πίεσης αδρανοποιεί τους μικροοργανισμούς που προκαλούν αλλοίωση στα τρόφιμα. Έτσι διατηρείται με φυσικό τρόπο η φρεσκάδα των συσκευασμένων τροφίμων, επιτρέποντας μέχρι και διπλασιασμό του χρόνου ζωής τους.

✓ Προϊόντα πιο φυσικά
Η μέθοδος HPP επιτρέπει την ουσιαστική μείωση των χημικών συντηρητικών στα τρόφιμα, ανοίγοντας το δρόμο για παραγωγή οργανικών προϊόντων και προϊόντων all-natural.

✓ Βελτιωμένη γεύση
Τα τρόφιμα, με τη μέθοδο υψηλής πίεσης, δεν έχουν τις επιζήμιες επιπτώσεις από την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες, έτσι διατηρούν περισσότερο τη φρέσκια γεύση τους, το χρώμα, την υφή αλλά και τα θρεπτικά συστατικά τους.

Τεχνολογία HPP

Η μέθοδος Υψηλής Πίεσης (ΗΡΡ) επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων εξασφαλίζοντας ψηλή ποιότητα ενώ ταυτόχρονα μειώνει την αναγκαιότητα προσθήκης συντηρητικών.

Τα τελευταία χρόνια, οι καταναλωτές ζητούν ολοένα και περισσότερο, αλλαντικά πιο φυσικά με λιγότερα συντηρητικά, και πιο φρέσκα, σαν να έχουν μόλις παραχθεί. Το πρόβλημα που υπήρχε μέχρι τώρα, ήταν το πώς μπορούν να παραχθούν τέτοια προϊόντα, χωρίς να επηρεαστεί ούτε ο χρόνος ζωής, αλλά κυρίως ούτε η ασφάλεια τους.

Την ίδια στιγμή, μεγάλοι ρυθμιστικοί οργανισμοί για την υγεία και την ασφάλεια τροφίμων, όπως ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων & φαρμάκων (US FDA), ο USDA/FSIS, ο Health Canada και αρκετοί άλλοι, απαιτούν –όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων- διαδικασίες αξιόπιστες, ανιχνεύσιμες και αποτελεσματικές. Η τεχνολογία ΗΡΡ έρχεται να καλύψει αυτές τις ανάγκες, ικανοποιώντας τόσο τους καταναλωτές, όσο και τις ρυθμιστικές αρχές, δίνοντας τη δυνατότητα στις βιομηχανίες να παράγουν προϊόντα με φυσικά συντηρητικά μειώνοντας ταυτόχρονα στο ελάχιστο τους μικροβιολογικούς κινδύνους.

 

 

Η τεχνολογία πίσω από το σύστημα Υψηλής Πίεσης (ΗΡΡ) είναι πρωτοποριακή. Χρησιμοποιώντας κανονικό κρύο νερό σε πιέσεις που φτάνουν μέχρι και τις 6000 ατμόσφαιρες, εξουδετερώνει τα παθογόνα βακτήρια ενώ διατηρούνται αναλλοίωτα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων καθώς και τα θρεπτικά τους συστατικά. Επιπλέον, οι μικροοργανισμοί που προκαλούν αλλοίωση στα τρόφιμα μειώνονται σημαντικά. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται υψηλός βαθμός προστασίας από επικίνδυνους μικροοργανισμούς.

Τα προϊόντα τοποθετούνται σε ειδικά καλάθια μέσα σε ένα κύλινδρο, ο οποίος γεμίζεται με αντλίες μεγάλης ισχύος με νερό υπό πίεση 6000 bar για 3 λεπτά. Η πίεση ασκείται ομοιόμορφα σε όλα τα σημεία, γι αυτό και δεν αλλοιώνονται ούτε τα πιο ευαίσθητα προϊόντα, όπως τα ζαμπόν.

Έτσι, τώρα οι καταναλωτές μπορούν να έχουν αλλαντικά πιο φυσικά, πιο φρέσκα και πιο ασφαλή, επιλέγοντας τα Naturally Fresh, που προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια και εγγυημένη φρεσκάδα μέχρι και την τελευταία ημέρα.

 
 
 

Νέα εποχή στα αλλαντικά με την τεχνολογία HPP High Pressure Processing!

  • 100% Φυσική μέθοδος
  • Μεγαλύτερη ασφάλεια
  • Προστασία από μικροοργανισμούς
  • Εγγυημένη φρεσκάδα
  • Προϊόντα πιο φυσικά
  • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Γιατί Naturally Fresh

Τα αλλαντικά Γρηγορίου πρωτοπορούν για μια ακόμα φορά, φέρνοντας στην Κύπρο μια επαναστατική μέθοδο, που εγγυάται την ασφάλεια και τη φρεσκάδα των συσκευασμένων προϊόντων, με τρόπο απόλυτα φυσικό.

Η καινοτόμα αυτή μέθοδος δεν απαιτεί θέρμανση του προϊόντος και δεν χρειάζεται καμιά χημική επεξεργασία. Βασίζεται αποκλειστικά στη διαδικασία Υψηλής Πίεσης (ΗΡΡ), χρησιμοποιώντας κανονικό κρύο νερό σε ψηλή πίεση, η οποία εξουδετερώνει όλα τα παθογόνα βακτήρια, όπως της Listeria, Salmonella, E.coli. Με αυτό τον τρόπο διατηρούνται αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά και η γεύση των προϊόντων, εξασφαλίζοντας παράλληλα υψηλό βαθμό προστασίας από επικίνδυνους μικροοργανισμούς.

Έτσι επιτυγχάνεται εγγυημένη φρεσκάδα μέχρι και την τελευταία ημέρα.

Τα Naturally Fresh φέρνουν μια νέα εποχή στα αλλαντικά και παίρνουν μια αναβαθμισμένη θέση στην καθημερινή διατροφή, με τη σιγουριά του υγιεινού και νόστιμου, επιβεβαιώνοντας ότι η εταιρεία προηγείται και πρωτοπορεί στον τομέα της.