Συμβουλές

 

1. Μάθετε πως φτιάχνονται τα αλλαντικά Γρηγορίου.

Η βάση για τα αλλαντικά Γρηγορίου είναι το αγνό φρέσκο κρέας, σαν κι αυτό που εσείς διαλέγετε καθημερινά. Το κρέας καθαρίζεται σχολαστικά και του αφαιρούνται τα οστά, τα νεύρα και τα περιττά λίπη με ειδικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Σε όλα τα στάδια τηρούνται με συνέπεια αυστηρότατοι κανόνες υγιεινής, ενώ το άριστα εξοπλισμένο εργαστήριο ελέγχου ποιότητας διασφαλίζει ότι όλα γίνονται σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές που απαιτεί η ποιότητα μας.

 

2. Πάντοτε να συμβουλεύεστε τις συσκευασίες των προϊόντων πριν τα αγοράσετε, ώστε να είστε βέβαιοι ότι είναι κατάλληλα για τις ανάγκες σας.

Οι πιο σημαντικές πληροφορίες που θα βρείτε, είναι:

Ημερομηνίες: Σε όλα τα προϊόντα μας, εκτός από την ημερομηνία λήξης, αναγράφεται και η ημερομηνία παραγωγής, για να ξέρετε πόσο φρέσκο είναι το προϊόν.

Συστατικά: Όλα τα συστατικά που περιέχονται σε κάθε προϊόν αναγράφονται στη συσκευασία. Με έντονα γράμματα αναγράφονται τα αλλεργιογόνα συστατικά.

Πίνακας Διατροφικής Πληροφόρησης: Συμβουλευτείτε τον πίνακα του κάθε προϊόντος για διατροφική πληροφόρηση ανά 100γρ ή ανά μερίδα.

Είδος επεξεργασίας: Βραστό / καπνιστό / ψητό / ωρίμανσης / ταχείας κατάψυξης.

Προετοιμασία: Οδηγίες ψησίματος για προϊόντα που πρέπει να ψηθούν πριν καταναλωθούν.

Συνθήκες Διατήρησης: Δείτε σε ποιες θερμοκρασίες πρέπει να διατηρείται το προϊόν.

 

3. Τα αλλαντικά είναι ευαίσθητα τρόφιμα και η σωστή διατήρηση τους στο σπίτι έχει σημασία.

Τα αλλαντικά μας παράγονται κάτω από άριστες υγειονομικές συνθήκες με συνεχή έλεγχο των συνθηκών ψύξης, μέχρι και τη διανομή τους στα σημεία πώλησης. Από τη στιγμή που αγοράζετε κάποιο προϊόν, θα πρέπει να συνεχίσετε αυτή την αλυσίδα ψύξης, για να διασφαλίσετε τη φρεσκάδα του προϊόντος μέχρι να το καταναλώσετε.

 • Χρησιμοποιείστε ισοθερμική τσάντα για να μεταφέρετε τα αλλαντικά στο σπίτι, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.
 • Προγραμματίστε τα ψώνια σας ώστε να αγοράσετε τα αλλαντικά σας από την τελευταία σας στάση.
 • Όταν ανοίξετε μια συσκευασία, φροντίστε να την καταναλώσετε το συντομότερο.
 • Χρησιμοποιείστε ειδικά δοχεία τροφίμων για να αποθηκεύσετε τις ανοικτές συσκευασίες σας.
 • Μην αφήνετε ανοικτές συσκευασίες εκτεθειμένες μαζί με άλλα τρόφιμα, όπως τυριά

 

4. Εάν ακολουθείτε πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους, δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας αλλαντικά.

Δεν έχουν όλα τα αλλαντικά τα ίδια ποσοστά λίπους ή τις ίδιες θερμίδες. Διαβάζοντας σωστά τους διατροφικούς πίνακες, μπορείτε εύκολα να δείτε πόσες θερμίδες έχει μια μερίδα του προϊόντος που επιλέξατε και να προσαρμόσετε ανάλογα το διαιτολόγιο σας. Εάν ψάχνετε για αλλαντικά χαμηλά σε θερμίδες, μπορείτε να επιλέξετε γαλοπούλα (βραστή, καπνιστή ή ψητή), λούντζα, ή ζαμπόν light, ενώ μπορείτε να επιλέξετε τα μπιφτέκια μας για ένα κυρίως γεύμα (1 μπιφτέκι 80γρ = 160kcal).

Πάντοτε να συμβουλεύεστε τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε.

 

5. Εάν έχετε δυσανεξία στη γλουτένη, υπάρχουν προϊόντα Γρηγορίου κατάλληλα για εσάς.

Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που υπάρχει στους σπόρους δημητριακών, όπως το σιτάρι, τη βρώμη και το κριθάρι. Η γλουτένη είναι «κακή» μόνο για συγκεκριμένους ανθρώπους, που έχουν ευαισθησία ή δυσανεξία σε αυτή κατά τη διάρκεια της πέψης. Τα αλλαντικά μας (εκτός από τα Νηστίσιμα) δεν περιέχουν γλουτένη και είναι κατάλληλα για κατανάλωση από άτομα που παρουσιάζουν δυσανεξία.

Γλουτένη υπάρχει μόνο στα κατεψυγμένα λουκάνικα και κρεατοσκευάσματα που παράγουμε, όπως μπιφτέκια, πίτσες, σνίτσελ κλπ., καθώς και στη νέα σειρά Νηστίσιμα.

Πάντοτε να συμβουλεύεστε τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε. Η γλουτένη όταν περιέχεται σε κάποιο προϊόν θα αναγράφεται με έντονα γράμματα.

 

6. Όταν αγοράζετε από τον πάγκο της υπεραγοράς επιμένετε στην ποιότητα Γρηγορίου.

Η αγορά αλλαντικών από τον πάγκο της υπεραγοράς πρέπει να γίνεται με προσοχή και υπευθυνότητα. Δεν είναι όλα τα αλλαντικά ίδια. Καλό είναι να επιλέγετε με βάση την προτίμηση σας σε γεύση και ποιότητα. Είναι πολύ σημαντικό να προτιμάτε τη μάρκα που εμπιστεύεστε. Με τα αλλαντικά Γρηγορίου είστε απολύτως σίγουροι ότι εσείς και οι δικοί σας απολαμβάνετε πάντοτε ασύγκριτη ποιότητα.

 

7. Συμβουλές για επαγγελματίες

Τα αλλαντικά Γρηγορίου φτιάχνονται με μεγάλη φροντίδα και με στόχο να είναι πάντα τα καλύτερα της αγοράς.  Η δική σας συνεργασία είναι πολύτιμη, για να φτάνουν στον καταναλωτή το ίδιο φρέσκα και νόστιμα.

 • Τα αλλαντικά είναι ευαίσθητα στο φως, στην υγρασία και στις υψηλές θερμοκρασίες. Προσέξτε λοιπόν τις συνθήκες διατήρησης τους και συμβουλευθείτε την ετικέτα του κάθε προϊόντος για να δείτε τη διάρκεια ζωής του.
 • Να αφαιρείτε την πρώτη φέτα από όλα τα κομμένα αλλαντικά κάθε μέρα, γιατί αλλοιώνεται η γεύση και παίρνει μυρωδιές από τα γύρω προϊόντα.
 • Για μεγαλύτερη προστασία, καλύψτε τα κομμένα αλλαντικά με διάφανη μεμβράνη ή σε περίπτωση που υπάρχει η δυνατότητα, κλείστε τα σε σακούλες με κενό αέρος.
 • Η μηχανή κοπής πρέπει να είναι πάντα καθαρή. Οπωσδήποτε πρέπει να αποφεύγεται η κοπή αλλαντικών και τυριών στην ίδια μηχανή.
 • Φροντίστε η λεπίδα της μηχανής σας να είναι πάντα καλά ακονισμένη, ώστε να κόβονται όμορφα οι φέτες.
 • Μην κόβετε στη μέση ένα αλλαντικό για να δώσετε καλύτερη εικόνα στο ψυγείο σας, γιατί έτσι έχετε δύο προσβαλλόμενα κομμάτια αντί για ένα.
 • Μην κόβετε φέτες πριν ζητηθούν από τον πελάτη. Καλύτερα ο πελάτης να περιμένει λίγο και να πάρει τα αλλαντικά του φρεσκοκομμένα.
 • Η καλή και καθαρή εικόνα του ψυγείου σας, αλλά και η δική σας καλή εμφάνιση και διάθεση παίζουν σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση πελατών.