Πατάτες της γιαγιάς με Παριζάκι
Βαθμολόγηση χρηστών:
Χρόνος:
1 ώρα & 20 λεπτά
Οδηγίες Μαγειρέματος
Εκτύπωση

Καθαρίζετε τις πατάτες, τις ξεπλένετε, τις κόβετε σε λεπτές στρογγυλές φέτες και τις αλατοπιπερώνετε.  Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνετε μία στρώση πατάτες και μία στρώση παριζάκι. Βουτυρώνετε πάλι και πασπαλίζετε με κεφαλοτύρι.  Έπειτα απλώνετε μία στρώση πατάτες και μία στρώση τυρί έμμενταλ, βουτυρώνετε και πασπαλίζετε πάλι με κεφαλοτύρι. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις έως ότου τελειώσουν τα υλικά. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο 1 ώρα περίπου και σερβίρετε για πρώτο πιάτο ή για γαρνιτούρα σε κρέας ή κοτόπουλο.

Υλικά
(για 4 άτομα)
 
  • 1 κιλό πατάτες
  • 200γρ. βούτυρο
  • 200γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 250γρ. παριζάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 250γρ. τυρί έμμενταλ σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι
Σχετικά Προϊόντα