Σαλάτα του σεφ
Βαθμολόγηση χρηστών:
Χρόνος:
45 λεπτά
Οδηγίες Μαγειρέματος
Εκτύπωση

Βάζετε τις πατάτες σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτετε κρύο νερό και αλάτι και τις βράζετε για 20-30 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό ή μέχρι που όταν τις τρυπάτε με ένα μαχαιράκι να μη βρίσκετε αντίσταση. Τις στραγγίζετε, τις κρυώνετε με τρεχούμενο νερό, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μπουκιές. (Εναλλακτικά, ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κύβους-μπουκιές, τις βάζετε σε ένα πυρίμαχο μπολ και τις σκεπάζετε με νερό. Προσθέτετε αλάτι, σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στα μικροκύματα σε μάξιμουμ δύναμη για 20 λεπτά, ανακατεύοντας τις πατάτες μια φορά στη μέση του ψησίματος).

Μοιράζετε τα φύλλα της σαλάτας σε 4 πιάτα ή τα βάζετε σε μια μεγάλη πιατέλα και προσθέτετε πάνω τα αβγά, τις πατάτες, τις ελιές, το ζαμπόν, το αβοκάντο και τα ντοματίνια.

 

Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι με καπάκι, το κλείνετε και το κουνάτε με δύναμη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε τη σαλάτα και σερβίρετε.

 

(Ένθετο «Τι να μαγειρέψω» από τις Χρυσές Συνταγές 2/6/13)

 

Υλικά
(για 4 άτομα)
 
  • 4 διπλές χούφτες ανάμικτα σαλατικά σπασμένα σε μπουκιές (μαρούλι, ρόκα, τρυφερό σπανάκι κ.α)
  • 2 αβγά σφιχτά, κομμένα σε τέταρτα
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 1 χούφτα μαύρες ελιές κομμένες σε φετάκια
  • 6 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ τεμαχισμένες
  • 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε μπουκιές και ραντισμένο με λεμόνι
  • 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

 

Ντρέσινγκ

 

  • 2 κουταλιές ξίδι (άσπρο καλύτερα)
  • 1 κοφτή κουταλιά μουστάρδα
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ½ κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
  • ½ φλ. ελαιόλαδο