Πατάτες γεμιστές με χωριάτικα λουκάνικα
Βαθμολόγηση χρηστών:
Χρόνος:
1 ώρα & 45 λεπτά
Οδηγίες Μαγειρέματος
Εκτύπωση

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε σε μια κατσαρόλα με κρύο και αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Τις σουρώνετε, τις βάζετε σε ζεστό φούρνο και τις ψήνετε για μια περίπου ώρα. Αφού ψηθούν, κόβετε μια χοντρή φέτα (προς το μήκος) και  τις αδειάζετε κατά τα ¾ τους. Βάζετε το εσωτερικό από τις πατάτες σε ένα μπολ και το λιώνετε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο, ρίχνετε το λουκάνικο κομμένο σε χοντρές φέτες, τον πουρέ από τις πατάτες, τον μαϊντανό, τα μανιταράκια, το σκόρδο, λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύετε όλα μαζί καλά. Γεμίζετε με αυτό το μίγμα τις άδειες πατάτες τις οποίες τοποθετείτε σε ένα ταψί. Τις πασπαλίζετε με τη φρυγανιά, τις περιχύνετε με λιωμένο βούτυρο και τις ψήνετε στο φούρνο στους 190 °C μέχρι να ροδίσουν. 

Υλικά

 (για 5 άτομα)

 

  • 10 πατάτες μακρόστενες, μεγάλες και ομοιόμορφες
  • 200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα 
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. μανιταράκια, ψιλοκομμένα 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγη φρυγανιά
  • βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο


Σχετικά Προϊόντα