Λουκάνικα με μπύρα (χωριάτικα ή γερμανικά)
Βαθμολόγηση χρηστών:
Χρόνος:
45 λεπτά
Οδηγίες Μαγειρέματος
Εκτύπωση

Αφαιρείτε από το λάχανο τα εξωτερικά σκληρά φύλλα, το πλένετε και το βράζετε για 20 λεπτά  σε μπόλικο αλατισμένο και καυτό νερό. Το στραγγίζετε και το κόβετε σε λωρίδες. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζετε το σκόρδο με 2 κουταλιές λάδι, και στη συνέχεια προσθέτετε και το λάχανο. Σοτάρετε καλά, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε μισό ποτήρι νερό και μισό ποτήρι ξύδι και το σιγοψήνετε μέχρι να στεγνώσει αρκετά. Στο μεταξύ σε ένα άλλο τηγάνι βάζετε τα λουκάνικα, αφού τα  τρυπήσετε λίγο με το πιρούνι, τα περιχύνετε με την μπύρα και τα σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστεί το υγρό. Συνεχίζετε για λίγο ακόμα το ψήσιμο γυρίζοντας τα συχνά μέχρι να πάρουν χρώμα. Απλώνετε σε μια πιατέλα το λάχανο, βάζετε από πάνω τα λουκάνικα και τα σερβίρετε ζεστά. Συνοδέψτε με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα. 

Υλικά

 (για 4 άτομα)

 

  • 500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα ή bratwurst
  • 1 ποτήρι μπύρα
  • ½ κιλό λάχανο (κραμβί) 
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ ποτήρι ξύδι
  • λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι