Τρυπάτε τις πατάτες με πιρούνι και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και αλάτι. Αφήνετε να κοχλάσουν και τις βράζετε για 15 λεπτά – μόλις να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε, τις κρυώνετε, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε ροδέλες πάχους 0,5εκ. περίπου. Στο μεταξύ ζεσταίνετε μια κουταλιά λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε μέσα τα λουκάνικα, γυρίζοντας τα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, για 2-3 περίπου λεπτά και τα βγάζετε. Τα κόβετε επίσης σε φετούλες.

 

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και το βγάζετε σε ένα μπολ. Ανακατεύετε μέσα τις ντομάτες και την πιπεριά.  Σκουπίζετε το τηγάνι για να φύγει το λάδι από μέσα, προσθέτετε μια κουταλιά φρέσκο λάδι και σοτάρετε μέσα τις πατάτες, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, και τις αλατοπιπερώνετε. Τις βγάζετε και τις κρατάτε στην άκρη.

 

Βάζετε στο τηγάνι μια ακόμα κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε μέσα τα κολοκυθάκια, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, γυρίζοντας τα συχνά. Τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά, τα βγάζετε και τα κρατάτε στην άκρη.

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και αλείφετε με λάδι ένα πυρίμαχο ταψί. Απλώνετε σε στρώσεις τις μισές πατάτες, τα μισά κολοκυθάκια, ύστερα το μισό μίγμα με τις ντομάτες και από πάνω τις μισές φετούλες λουκάνικου. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις μια δεύτερη φορά.

 

Χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και μισό φλιτζάνι τυρί. Τα αδειάζετε στο ταψί και σκορπάτε από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να πήξει. Αφήστε τη φριτάτα να κρυώσει για 5 λεπτά πριν τη σερβίρετε.

 

(Ένθετο «Τι να μαγειρέψω» από τις Χρυσές Συνταγές 2/6/13)